Разработчиците не харесват доста неща в Android

    Направено проучване от William Powers между разработчици за мобилни приложения дали е по-добре да се правят приложения за мобилната платформа на Apple (iOS) или за тази на Google (Android). В проучването са взели участие 250 работещи разработчици.

    71% от участниците в проучването са отговорили, че пишат приложения за Android, а 62% – за iOS. Нито една от останалите мобилни платформи не е получила повече от 27%. Въпреки това, програмистите, които пишат приложения за Android, смятат, че екосистемата крие рискове. Ето най-големите проблеми:

    • Фрагментация в устройствата. 56% от Android разработчиците казват, че фрагментацията на операционната система между различните Android устройства е много голям проблем, процентът им се е увеличил през последните три месеца.

    • Фрагментация в магазина. Няколко разработчика са изразили притеснение за фрагментацията в магазина за приложения.

    • Леснота при разработка. iOS води Android тук, но и за двете мобилни платформи е много по-лесно да се правят приложения, отколкото за BlackBerry OS (RIM) или Symbian (Nokia).

    • Откриваемост на приложенията. iOS води, след това е BlackBerry и чак след това Android. Android има ниска оценка в тази категория, разработчиците се притесняват от количеството непотребни приложения за Android

    • Възможност за приходи. iOS води, след това е BlackBerry.

    Източник: tech.fortune.cnn.com