Редица ревюъри повредиха дисплея на Galaxy Fold само за ден-два употреба

Broken Galaxy Fold OLED display via The Verge

Samsung са започнали разпространението на Galaxy Fold към ревюърите по света. Всичко това е супер, но желаната от тях рекламна кампания е на път да се провали, защото дисплят на Galaxy Fold се е повредили при не един, не двама, а трима колеги…

Дитер Бон от TheVerge коментира, че неговият Galaxy Fold се е счупил, след като на дисплея се е появила издатина, вероятно от парчета отчупени от пантата. Дитер Бон коментира, че не е злоупотребявал със смартфона и е правил “обикновените неща”, като да го сложи в джоба си и да отвори или затвори механизма. Ето и приблизителен превод на думите му:

“Стресиращо е, да повредите смартфона, само два дни след получаване за преглед и ревю. Още по-тревожно е, че издатината в крайна сметка е успяла да притисне дисплея достатъчно силно, за да го счупи. Можете да видите счупеният OLED дисплей”

Стийв Ковач от CNBC е споделил направо кратко видео, на което се вижда трептящ и повреден дисплей, само след ден работа със смартфона.

Проблемите с дисплея на Galaxy Fold, не са задминали и Марк Гърман от Bloomberg. Неговата бройка на практика е неизползваема, като проблемите са сходни с тези на Ковач от CNBC. Коментира, че дисплеят е неизползваем след два дни работа със смартфона.

Специално Гърман съобщава, че на екрана на Galaxy Fold е имало защитен протектор, който явно не е трябвало да бъде премахван. Това обаче не му е било изрично упоменато и той го е махнал. Възможно ли е, това е причина за счупването в неговия случай? Няма как да се отговори на този въпрос. Поне за момента… MKBHD също е премахнал въпросния протектор, като причината е същата – н кутията не е имало предупреждение.

Samsung Galaxy Fold ще се продава за 1980 долара в САЩ и около 4000лв в България. Вярно е, че не всички тестващи Galaxy Fold са имали проблеми, но и три случая не са малко… Е зависи, колко смартфона са раздали Samsung…

Не пропускай:  Samsung представиха 108MPx камера сензор