Redmi разкриха дизайна на Redmi K20

Redmi са публикували в Weibo, първата реална снимка на новия Redmi K20 флагман. Lu Weibing коментира, че смартфонът ще има извито стъкло на гърба, а официалното му представяне в Китай ще бъде на 28 май.

Redmi K20 ще има ефектен червен градиент на извития, стъклен гръб и три камери. Не се вижда сензор за пръстови отпечатъци, което потвърждава, че ще има вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Всъщност, самите Redmi са коментирали за “вграден, седмо поколение оптичен сензор за пръстови отпечатъци”.

Според предишни слухове, Redmi K20 ще има безрамков дизайн и забележете – без прорез, капковиден прорез и/или отвор в дисплея за селфи камерата. Решението на компанията е с изскачаща предна камера.

Не пропускай:  Mi 10. Проверка за силата на бранда

Redmi K20 ще работи със Snapdragon 855 чипсет от Qualcomm и 8GB RAM. Говори се, че ще има 6.39 инчов AMOLED дисплей с Full HD+ резолюция със съотношение на страните 19.5:9.

Що се отнася до камерите – основният сензор от трите задни камери би трябвало да бъде 48MPx, Sony IMX586. Селфи камерата – 20MPx

Redmi K20 ще има 4000 mAh батерия с поддръжка на 27W бързо зареждане.