RIM: Броят на приложенията в екосистемата не е от първостепенно значение

    От RIM твърдят, че BlackBerry 10 платформата ще бъде страхотна. Но платформата ще се появи на пазар, където Android и iOS имат доста голям пазарен дял и доста развити екосистеми. Управителят на RIM, Thorsten Heins, твърди, че това не е толкова голям проблем, колкото изглежда. Според него, не е толкова съществен броя на приложенията. Той вярва, че BlackBerry 10 платформата може да конкурира Android и iOS, стига да има качествени приложения, които да задоволят основните нужди на потребителите:

    Тактиката, която сме предприели, е по държава и регион. Целим да бъдат налични най-важните 200 до 400 приложения.“

    Няма начин от RIM да предложат същия брой приложения, които Google и Apple предлагат на своите потребители. Но ако компанията предложи достатъчно качествени приложения, за да запълни основните нужди, броят на приложенията за BlackBerry 10 може да не бъде от толкова съществено значение. Или поне на това разчитат от RIM.

    Thorsten Heins добавя:
    „Според мен е късогледо да кажем, вие имате 600 000, вие имате 400 000, а вие имате само 100 000 приложения, за това не сте добри. Вижте колко от тях реално се свалят… Нямаме 1 500 Solitare приложения. Целта на BlackBerry не е това.“