RIM пусна Mobile Fusion, платформа за управление на iOS, Android, BB устройства

    Дълго време, голяма част от корпоративните потребители използваха устройствата на RIM. Напоследък тези потребители взеха да се обръщат и към останалите мобилни устройства на пазара, като не малко големи компании, позволяват на своите служители да използват личните си смартфони за служебна цел. Но това прави управлението на тези устройства и конфиденциалната служебна информация доста трудно за тези компании. RIM предлага решение за тези компании в лицето на платформата за управление на устройства Mobile Fusion. С нейна помощ, компаниите могат да управляват различните устройства (iOS, Android, BlackBerry), притежавани от техните служители.

    RIM представи Mobile Fusion през ноември миналата година, като отбеляза, че с помощта на платформата IT отделите на компаниите могат да управляват множество различни устройства от една уеб базирана „стая за управление“. Администраторите ще могат отдалечено да дадат достъп до email и контакти, да управляват изгубени устройства, да направят настройки за сигурност, да изпратят нотификации до потребителите и много други.

    Mobile Fusion платформата може да бъде свалена безплатно. Компаниите няма да плащат за свалянето на платформата, а ще има такса за всяко устройство, което управляват с нейна помощ. Размерът на тази такса е 99$ на устройство. През първите 60 дни след сваляне на платформата, компаниите могат да я използват безплатно.