Samsung представиха прототип на таблет с процесор Exynos 5 Octa

    През първия ден на Mobile World Congress 2013 от Samsung показаха прототип на таблет, работещ с новия Exynos 5 Octa чип. Ще припомним, че въпросният процесор беше една от многото приятни изненади на провелото се в началото на годината изложение CES в Лас Вегас.

    Exynos 5 Octa разполага с две групи ядра – първата е с четири ядра Cortex-A7, а втората с четири ядра Cortex-A15. Благодарение на технологията big.LITTLE, ще може лесно да се превключва между двете групи, като Cortex-A7 ще се ползват при леки задачи като браузване и гледане на видео, а другите Cortex-A15 ядра ще се включват само когато са нужни при по-натоварващи 3D игри или видео обработка.

    Във видеото от щанда на ARM може да се види демонстрация на самото превключване между по-слабите и по-силните ядра при различни условия.

    Към момента все още не е известно с какъв видео ускорител разполага въпросният референтен модел на таблет от Samsung. Колегите от engadget смятат, че на демонстрацията виждаме предишната генерация PowerVR Series 5 GPU.