Samsung Galaxy S III Видео ревю – Ново начало

Здравейте, дойде време и за ревюто ни на Samsung Galaxy S III. Впечатлени сме от устройството и отправяме поздравления към Samsung за добре свършената работа. Но, всичко по реда си…

Съдържание:

1. Окомплектовка, дизайн и хардуер
2. Интерфейс – LockScreen
3. Интерфейс – Главно меню
4. Мултимедия – галерия
5. Мултимедия – музикален плеър, видео плеър
6. Камера
7. Браузър
8. S-Voice
9. Apps
10. Motion, Tips & Tricks

Основни акценти в хардуера на Samsung Galaxy S III

  • Използва microSIM карта
  • Четирибандова GSM и четирибандова 3G свързаност, 21 Mbps даунлоуд
  • Размери: 136.6 x 70.6 x 8.6 мм, тегло 133 грама
  • Екран: 4.8 инча, 16 милиона цвята, Super AMOLED с резолюция 1280 х 720 пиксела, капацитивен, Gorilla Glass 2 защитно покритие
  • Процесор и графичен ускорител: Exynos chipset, Quad core Cortex A9 @1.4GHz, GPU Mali 400MP
  • RAM: 1GB RAM (европейската версия)
  • Камери: 8MPx с автофокус, записва FullHD видео (1080p) при 30 fps, LED светкавица, допълнителна предна 1.9 MPx камера, записва HD видео @30fps
  • Памет: 16, 32 или 64GB вградена, слот за разширяване на паметта с microSD карти (до 64GB)
  • microUSB, USB host (USB On-The-Go), MHL
  • GPS с поддръжка на A-GPS, ГЛОНАСС (за Русия)
  • Акселерометър, жироскоп, електронен компас
  • Сензори за близост и светлина
  • Dual band WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
  • FM радио (използва слушалките за антена)
  • Батерия: 2100mAh
    Режим на готовност: до 590 часа в 2G и дп 790 часа в 3G мрежи
    Разговор: до 21 часа и 40 мин в 2G и до 11 часа и 40 мин в 3G мрежи


Основни акценти в софтуера на Samsung Galaxy S III

  • Android 4.0.4 aka ICS (обещан ъпдейт до Jelly Bean в края на годината)
  • TouchWizz наложен от Samsung (Nature UX) – Pop up play, SmartStay, S-Memo. S-Voice, S Beam, Direct Call, Smart Alerts, SamsungDIVE, Kies Air, Buddy Photo Share, Настройка за употреба на телефона с ляво или дясно ухо, WiFi Direct, DLNA, AllShare Play (Group Cast*), Dropbox 50GB за период от 2 години, SugarSync 5.5GB , ChatON (cross platform chat service), Flipboard (въпреки, че вече е наличен за всяко Android устройство, SGS3 ще си остане първото устройство с Flipboard).

Забележки:

  • Предвид големия 4.8 инчов екран и разположен под него хардуерен Home бутон, ни се наложи да свикнем с “натискането” му. Възможно е, това да не е проблем за някои от Вас, но е добре да го имате предвид.
  • Има какво да се желае още на тема Reader функцията в браузъра. Като начало е добре – остава да се направи оръзмеряването на картинките и автоматичното отваряне на следващата страница (в случай, че има странициране на дадена статия).


Лично мнение:

Samsung успяха да направят Galaxy S III точно толкова очакван и желан, колкото продукт на Apple. Това е изключително трудно от една страна и доста ангажиращо от друга. От Samsung подсилват ангажимента с думите “Вдъхновен от природата и създаден за хората”. Определено са се изправили пред една нелека задача!

Въпреки първоначалните отзиви в интернет и разочарованието от пластмасовия корпус – на нас ни допадна много изработката на модела. Сглобката е стабилна, заоблените краища са готини. Устройството изглежда красиво (въпрос на вкус е, но ние го харесахме). Pebble Blue версията е с допълнителна шарка, която би се харесала на някои от Вас дори още повече.

Samsung Galaxy S III е изключително мощно устройство. Доволни сме да обобщим, че това е най-гладко работещото Android устройство, на което сме попадали до момента. Ripple ефекта на LockScreen-а се допълва с плавно и гладко движение из целия TouchWiz 5.0 (Nature UX) интерфейс и създава усещане е за една наистина добре свършена работа. Смятаме, че “Вдъхновен от природата” му подхожда. Поздравления – първата част от “Вдъхновен от природата и създаден за хората” е изпълнена!

TouchWiz 5.0 интерфейсът носи много екстри, като някой от тях са наистина впечатляващи. Харесват ни SmartStay и Pop up Play. Зарадвахме се много на безпроблемната работа с гласови команди в музикалния плеър и радиото. Възхитени сме от възможността да нагласяте звука от слушалката на телефона за употреба с ляво или дясно ухо. От това по- “Създаден за хората” няма накъде. Поздравления – и втората част от “Вдъхновен от природата и създаден за хората” е изпълнена!

За нас, Samsung са се справили страхотно! Samsung Galaxy S III е невероятно устройство както на външен вид, така и като хардуер и софтуер с добавени “екстри”. Вярваме, че ще оглави класацията за най-успешни модели с Android операционна система.

С Galaxy S III, Samsung отвориха нова страница в историята си. Galaxy S III е знаково устройство за компанията. Galaxy S III показва една нова посока на развитие на Samsung и тази посока на нас лично, много ни допада. Успех на Samsung и успех на Samsung Galaxy S III.