Samsung и Apple може да плащат Huawei за всеки продаден 5G смартфон

Huawei са изключително популярен бранд на пазара на смартфони. Да, имат сериозни затрудения в момента и не е ясно точно какво бъдеще очаква компанията. Независимо от смартфон бизнеса си, Huawei са най-големият производител на телекомуникационно оборудване в света, а наскоро стана ясно, че са компания с огромен брой 5G патенти…

Според скорошен доклад в Bloomberg, юридическият директор на Huawei (Song Liuping), е обявил, че компанията планира, да договори ставки с Apple и Samsung, за кръстосано лицензиране на своите 5G патенти. Очакванията са за събиране на вземания от порядъка на 1.2-1.3 милиарда долара за периода 2019-2021 година.

Междувременно, Huawei са обещали и по-ниски лицензионни такси от конкурентите си Nokia, Qualcomm и Ericsson. Джейсън Динг, ръководител отдел на интелектуална собственост в Huawei, е коментирал пред Bloomberg, че компанията възнамерява да ограничи възнагражденията до 2.5 долара на смартфон, което е малък процент от 7.5-те долара които Qualcomm таксуват Apple в момента.

Виж още:  [PR] Vivacom спечели лиценз за честотна лента 3700–3800 MHz в българския търг за 5G