[Press Release] Samsung GALAXY Grand

    Samsung представи Samsung GALAXY Grand, идеален смартфон за потребителите с динамичен и мобилен начин на живот, които имат високи изисквания към своя телефон.

    Samsung GALAXY Grand работи с Android ™ 4.1.2 (Jelly Bean) – най-новата операционна система на Google. Неговият ярък 5-инчов дисплей гарантира невероятно визуално изживяване, като придава на съобщенията, мултимедийното и уеб съдържание брилянтни цветове и яснота. Независимо от големия си екран, устройството продължава да бъде тънко, ергономично и удобно за хващане. Можете да се насладите на истински мултитаскинг с няколко приложения едновременно, без смяна на екрани с помощта на функцията Multi Window.

    Впечатляващият 1.2 GHz двуядрен процесор поддържа по-плавно сърфиране в интернет, бързи екранни преходи и превъзходни графики за някои от най-тежките приложения и игри.

    GALAXY Grand се отличава с мощна камера с нула закъснение на затвора и ултра-бързо стартиране. Оборудвана е със сензор за фоново осветление, който гарантира ясни снимки, дори в тъмни условия и поддържа Full HD видео запис.

    Samsung GALAXY Grand разполага с интуитивни функции, които правят телефона лесен за употреба. Direct Call дава възможност на потребителите за автоматично стартиране на разговор чрез повдигане на устройството до ухото. Освен това, те могат да разклатят телефона, за промяна на статуса си или да увеличат образа на екрана чрез накланяне. Smart Alert сигнализира за пропуснатите събития, като пропуснати повиквания и нови съобщения с едно просто повдигане на устройството. Popup Video, пък, позволява на потребителите да гледат видео в изскачащ прозорец, където и да е на екрана, докато същевременно са заредили други програми или приложения. S Voice им позволява да управляват телефона с глас, а AllShare Play – да споделят съдържание с различните устройства на Samsung.

    Телефонът е предварително зареден с най-новите версии на различните Samsung Hub, за да предложи най-популярните игри, филми и музика директно на потребителя при поискване.

    Неговата иновативна dual SIM функция осигурява пълна гъвкавост на комуникацията, което позволява на потребителите да управляват два телефонни номера от едно устройство. Възможно е да приемете разговор с единия SIM номер, докато провеждате разговор от другия, което осигурява ефективно управление на лични и работни ангажименти, без никаква опасност от пропускане на разговор. Dual SIM функцията също така предлага гъвкавост на избора на различни тарифни планове за двете SIM карти и лесно превключване между тях, за да позволи на потребителите да се възползват от тези, които са най-подходящи за тях.

    В началото на другата седмица продуктът ще е на бълграския пазар.

    Някой от характеристиките на Samsung Galaxy Grand:

    • 1.2 GHz двуядрен процесор
    • 5.0” WVGA TFT LCD
    • Android 4.1.2 (Jelly Bean)
    • Основна: 8 MP Auto Focus Camera с Flash & Zero Shutter Lag
    • Предна: 2 MP HD Camera
    • 8GB User memory + 1GB (RAM)
    • microSD (up to 64GB)
    • Bluetooth® v 4.0 + LE
    • WiFi 802.11 b/g/n (2.4 GHz)
    • DLNA
    • USB 2.0