Samsung представиха Galaxy J2 Pro без интернет свързаност в Корея

Samsung разшириха портфолиото в Galaxy J серията с нов и доста интересен “смартфон”. Става въпрос за Galaxy J2 Pro “смартфон”, който няма интернет свързаност. Никаква. Няма 2G, няма 3G, няма 4G, няма WiFi. Няма никаква свързаност към глобалната мрежа.

Идеята на Samsung е да помогне на студентите, да не се разсейват от благата, които предлага световната мрежа, като по този начин се съсредоточат върху изпитите си. Трудно ни е, да наречем такова устройство “смартфон”, но на практика си е смартфон който просто няма интернет. В помощ на студентите е предварително инсталиран корейско-английски офлайн речник.

Galaxy J2 Pro ще има 5 инчов Super AMOLED дисплей, четириядрен чипсет (1.4GHz), 1.5GB RAM и 16GB вградена памет. Има 8MPx основна камера и 5MPx предна камера.

Какво може да прави щом няма интернет?

С Galaxy J2 Pro, студентите ще могат да осъществяват обаждания, да изпращат и получават SMS-и и да снимат с камерите.

Не се упоменава изрично с каква операционна система ще работи Galaxy J2 Pro. Въпреки това и съдейки по “Galaxy”, вероятно става въпрос за смартфон с Android платформата на Google. Няма да има никое от приложения на Google (Gapps), което е съвсем в реда на нещата, просто защото всяко от приложенията на Google изисква интернет свързаност.

Не пропускай:  [PR] Samsung Electronics обяви приходите си за четвъртото тримесечие на 2018 г.

Galaxy J2 Pro струва около 185 щатски долара в Корея. За да подсладят сделката, закупилите Galaxy J2 Pro от сега, до месец юни, получават право на пълно възстановяване на сумата, ако след приключването на изпитите си, закупят някой Galaxy S и Galaxy A смартфон.

Samsung очевидно експериментират с една доста различна и интересна стратегия. Опитват се да създадат своя ниша, която да им помогне да продават още по-успешно смартфоните си в бъдеще. Дали тази стратегия ще е успешна – само времето ще покаже. Поне за момента, Galaxy J2 Pro без интернет свързаност се предлага само в Корея. Най-вероятно, ако “експериментът” се окаже успешен, ще го видим и на останалите пазари.