480 доларовия Black Shark на Xiaomi се цели в Rizer Phone

Все по-тежките игри в мобилните ни устройства, провокира пазара и производителите на смартфони бяха първите, които създадоха геймърския Razer смартфон. Е, след дълго време на слухове, в “играта” се включиха и Xiaomi с Black Shark.

Black Shark работи с Android 8.0 Oreo. Оформен е в агресивно черно-зелен цвят и X-тексура на гърба, която подобрява захвата на устройството.

На тема хардуер, говорим за 5.99 инчов дисплей с FHD+ резолюция и 97% DCI-P3 цветна гама. Под капака ръмжи новия и супер мощен Snapdragon 845 чипсет, като смартфонът използва и модерна система за охлаждане с течност. Според Xiaomi, въпросната система намалява работната температура до 8 градуса по Целзий, което автоматично елиминира проблема с прегряването.

Black Shark има и специален бутон (от ляво), който го вкарва в режим с висока производителност. Има стерео звук, като слушалката играе ролята на втори високоговорител. Запазен е и 3.5 мм жак за слушалките.

Не пропускай:  [PR] Vivacom предлага Xiaomi Mi 8 Lite – отлични характеристики на изгодна цена

Black Shark има 12MPx + 20MPx камери на гърба и се предлага в две версии:

  • 6GB RAM, 64GB памет (480 долара)
  • 8GB RAM, 128GB памет (560 долара)

Слот за microSD карти няма. Батерията на Black Shark е 4000 mAh и се поддържа Quick Charge 3.0 на Qualcomm.

Единственият проблем е, че Black Shark поне за момента ще се предлага само в Китай. Предварителните заявки стартират на 20 април. Все пак, очакваме смартфонът скоро да се появи и на други пазари.