Samsung работят над сгъваем смартфон, който можете да носите на китката си като часовник?

Изглежда, че Samsung работят над още един сгъваем смартфон, далеч по-различен от показания вече Galaxy Fold и очакваните поне още два техни сгъваеми модела. В случая става въпрос за сгъваем смартфон, който ще се носи извит около китката Ви, като часовник.

Информацията идва от патент на Samsung за подобно устройство – силно издължен дисплей, който може да се “навие” в една посока. Патентът е забелязан от LetsGoDigital, а ето и картинката, която го описва най-добре.

Въпросният смартфон-часовник, има заключваща система, която ще го предпази от свиване, докато е в разгънато състояние. Представлява нещо като плъзгач, който не позволява на смартфона да се извие като часовник. Изглежда, че ще има и магнити, които пък да задържа устройството в сгънато състояние докато е на китката Ви.

Не пропускай:  [PR] Samsung Galaxy Fit вече в магазините на VIVACOM

LetsGoDigital са си поиграли и са направили концепт на въпросния смартфон-часовник. Определено изглежда добре, вижте картинката най-горе.

Разбира се, не е ясно дали и кога ще видим подобно устройство от Samsung. Факт е, че подобен продукт е в мокрите сънища на редица компании – Nokia, Lenovo, а вероятно и много други. Вероятно просто е рано за смартфони-часовници…