Samsung иска да види source code-а на firmware-а на iPhone 4S

    Samsung иска да забрани продажбите на iPhone 4S в Австралия. Компанията твърди, че Apple е нарушил три от техните безжични 3G патента. Адвокатката Cynthia Cochrane е поискала source code-а на firmware-а на iPhone 4S, както и споразумението между Apple и мобилните оператори Vodafone, Telstra и Optus.

    Apple ще изчака преди да позволи достъп до информация, свързана със source code-а на firmware-а на iPhone 4S. От компанията твърдят, че Qualcomm е разработил чипът на iPhone 4S (MDM660).

    Apple отрича да нарушава патенти и твърди, че Samsung се е съгласил да разреши трите патента да бъдат използвани, съгласно FRAND (Fair, Reasonable and Non-Discriminatory terms) стандарта. Samsung твърди, че международното споразумение не включва Австралия и, че Apple е отхвърлил поканата да разрешат проблема с използването на въпросните патенти.

    Samsung се опитва да спре продажбите на iPhone 4S, но телефонът вече се продава. В същото време Apple успя да накара съда да забрани продажбите на Samsung Galaxy Tab 10.1 в Австралия, като таблета не е излизал на пазара.