САЩ вдигат забраната на Huawei за 90 дни

Технологичният свят премина през истинска истерия, след като Reuters съобщи за забраната на Huawei да използват хардуер и софтуер от американски компании. Новината за това можете да прочетете тук, а отговорът на Huawei – тук.

Само ден след драматичните събития, Министерството на търговията е предоставило на Huawei временен лиценз за поддържане на текущите си продукти.

Ограниченият лиценз е в сила до 19 август, 2019 година. Позволява на компанията, да работи с американски корпорации за да предостави поддръжка на настоящите си клиенти. Това позволява бизнес отношения с Google, Intel, Qualcomm и други, за да успеят да пуснат софтуерни актуализации към съществуващия хардуер на Huawei на пазара.

Не пропускай:  Смартфоните от Mate 40 серията на Huawei, ще бъдат с 90Hz опресняване на дисплея

Ограниченият лиценз не означава стопляне на отношенията между Huawei и САЩ. Позволява на китайската компания, да поддържа устройствата на пазара и не позволява да пуска нов хардуер.

Тепърва ще видим, какво точно ще се случи с Huawei и САЩ, както и с Android смартфоните на китайците. Поне към момента, настоящите устройства на Huawei и Honor, ще продължат да работят с Android от Google, като компанията се ангажира и с постоянни ъпдейти. Следващите им смартфони обаче, ще могат да използват версия на Android без услугите на Google, което разбира се е огромен проблем за потребителите извън Китай.

чрез AndroidAuthority