Схема на iPhone 8 разкрива сензор за пръстови отпечатъци на гърба и две, вертикални камери

Въпреки, че хайпът около Galaxy S8 е повсеместен, в мрежата се появи доста любопитна информация, свързана със следващия, юбилеен iPhone 8.

Появи се схема, която би трябвало да разкрива някои детайли за следващия iPhone 8. Говорим за алуминиев корпус, вертикално разположена камера с два обектива и сензор за пръстови отпечатъци на гърба. Bloomberg наскоро споменаха за вероятността, Apple да тестват прототип на следващия iPhone с опростен дизайн и тази схема, би могла да се счита като доказателство за това.

Разбира се, смартфонът на схемата може никога да не види “бял свят”. Бихме се радвали да видим някак “по-премиум” и по-различно устройство. Според предишните слухове, iPhone 8 би трябвало да има стоманена рамка и стъклен гръб, също както бе iPhone 4 от не-толкова-далечното минало.

В случай, че Apple планират да преместят сензора за пръстови отпечатъци на гърба, има вероятност да оставят доста потребители недоволни. Най-малкото защото биха променили потребителското изживяване, което никога не е добра идея… Съдейки по картинката и ако все пак това се случи – разположението на сензорът за пръстови отпечатъци на гърба изглежда на далеч по-удобна позиция от тази в Galaxy S8 (в средата на смартфона и доста под камерата).

Не пропускай:  USB Restricted Mode в iOS 11.4, ще деактивира USB връзката в iPhone

Няма как да знаем какво ще ни донесе бъдещето.. Не е изключено това да е “резервният план” на Apple, в случай че не им стигне времето, за да вградят сензора за пръстови отпечатъци под дисплея… Точно както на Samsung не им стигна и в последния момент – го преместиха на гърба на Galaxy S8.