Експерт обяснява проблема с червеникавия оттенък на Galaxy S8 и как да се отстрани

Вчера писахме за собственици на Galaxy S8, оплакващи се от неприятен червеникав оттенък на иначе прекрасния Infinity дисплей. Samsung бързо отхвърлиха подобен проблем, като наблегнаха на факта, че има лесна корекция в настройките на устройството. Въпреки това, според потребителите – червеникавият оттенък, не се премахва.

Сега, експерт по дисплеите, заявява, че на дисплеите на Galaxy S8 им няма нищо:

“Моите две Galaxy S8 устройства са точно калибрирани и не показват червен цвят, когато са с фабричните настройки. Все пак, потребителите могат да преместят White Point, за да го направят по-червеникав или по-синкав оттенък с контролите за баланса, намиращи се под настройките на дисплея. Night Shift Blue Light филтърът, също може да бъде настроен, за да показва червен оттенък. На практика, мога да възпроизведа публикуваната вчера снимка с червеникав оттенък”

Експертът признава, че има вероятност и от дефектни дисплеи в някои случаи, дължащи се на дефектни OLED панели или програмни грешки. Според него обаче, най-вероятното обяснение се крие в баланса на цветовете в настройките на дисплея.

Не пропускай:  Изтекоха характеристиките на бюджетните Galaxy J4 и Galaxy J6

Остава да изчакаме тези обяснения да стигнат до собствениците на Galaxy S8 с червеникав оттенък на дисплея и да видим, дали проблемът е бил в тях (докато са си играели с настройките) или става въпрос за дефектни OLED панели.