Siri гласова технология ще бъде вградена в iOS 5.0

    Предстоящата WWDC конференция ще бъде посветена на софтуерните платформи на Apple. Излизането на iPhone 5 вероятно ще бъде отложено за есента. Появяват се слухове, според които, ще видим Siri технология за разпознаване на глас, вградена в iOS 5.

    Apple купи Siri миналата година. Според TechCrunch, екипът на Siri работи усилено по следващата версия на iOS. Siri е личен асистент, който използва вашия глас, за да извършва дейности като да ви запази маса чрез OpenTable или да открие билети за филм, или концерт. Siri се справя доста добре, защото се опитва да разбере ограничен брой думи и действия, тя работи добре с услуги като OpenTable.

    Какво означава това за iOS 5.0? Можем да очакваме по-голяма възможност за гласово управление на iPhone 5. Това е добър ход от страна на Apple, защото iOS изостава, когато става въпрос за управление с глас. Android на Google, има невероятни възможности. Дори в Windows Phone 7 има някои неща, които се управляват с глас. Изглежда, че гласовото управление ще навлиза във все по-голяма степен в мобилните устройства.

    Източник: www.intomobile.com