Скоро, Google Assistant ще бъде навсякъде

Google Assistant или виртуалният асистент на Google, ще бъде навсякъде. И това е факт. Устройствата с него са евтини, самият асистент се справя прекрасно в “разбирането” на команди на английски с различен акцент и е ключ към бъдещите “умни домове” и “домашна автоматизация”. Темата е доста дълга и вероятно си струва да се направят редица видеа по темата…

Google Assistant вече е изключително популярен в смартфони, в домашните асистенти на компанията (например Google Home Mini) и дори в телевизонните боксове с Android. Сега, на CES 2019, се появиха още един тип устройства с вграден Google Assistant – зарядни за кола за смартфон и таблет (от запалката на колата) с вграден Google Assistant.

Не пропускай:  [PR] Над 10 модела Motorola са сред препоръчаните от Google устройства за бизнес

Компаниите, на които им е хрумнала гениалната идея са Anker и JBL, а устройствата съответно са Roav Bolt и Link Drive. Гениално е, защото не всеки автомобил има фабрично вградена Android Auto система и защото просто е готино, да имате асистент в колата. Най-молкото, няма да се разсейвате докато създавате напомняния или просто искате упътвания до най-близката бензиностанция. И на всичкото отгоре – можете да зареждате смартфона си.

Ето повече инфо за двата продукта: