Новите телевизори на LG и Sony ще поддържат AirPlay 2 и HomeKit на Apple

Вече писахме, че новите модели телевизори на Samsung ще поддържат iTunes и AirPlay 2 на Apple. Моделите им от 2018 година пък ще получат ъпдейт, който ще им донесе въпросните екстри. И докато съдържанието на iTunes, ще бъде ексклузивно за умните телевизори на Samsung, то AirPlay 2 и HomeKit протоколите на Apple ще стигнат до още няколко бранда.

Излиза, че AirPlay 2 на Apple ще стигне до много нови потребители. На CES 2019 се оказа че следващите телевизори на Sony (Series 8K, Series A9G и X950G 4K) също ще поддържат AirPlay 2 и HomeKit на Apple.

Към телевизорите с поддръжка на AirPlay 2 и HomeKit, се присъединиха и моделите на LG. Става въпрос за WebOS базираните им умни телевизори, включително новия и невероятен навиващ се телевизор (вижте видеото по-долу).

Не пропускай:  iPhone 11 - изображения с високо качество

Поддръжката на AirPlay 2 означава, че собствениците на iPhone, iPad, iPod и Macbook, ще могат директно (без нужда от AppleTV например), да прехвърлят мултимедия от мобилното устройство, към телевизора. Поддръжката на HomeKit в телевизорите пък, позволява управлението на различни умни устройства у дома, да се управляват директно от телевизора.