[Видео] Вече има Skype за Windows Phone 8

    Добре работещ и пълнофункционален Skype клиент за мобилни устройство е като сбъдната мечта за повечето потребители на смартфони. Версията за Windows Phone 8 се очертава да е именно такова приложение.

    По време на официалното представяне на Windows Phone 8 операционната система, от Microsoft анонсираха Skype като “always on” приложение. С други думи това означава, че щом веднъж се логнете в Skype, приложението е готово по всяко време да регистрира входящи съобщения, гласови и видео разговори. Обещаха още, че Skype ще бди над входящите Ви позвънявания и съобщения, дори когато е заключен в джоба Ви. Наблегнаха и на фактът, че това няма да се отразява особено много на батерията на телефона.

    Номерът с батерията се осъществява като от Microsoft пазят състоянието Ви (стауса) в Skype в техните сървъри, вместо на телефона. Съответно, сървърът взема инициативата да Ви изпрати нотификация в случай, че някой Ви потърси. Това на практика означава, че ако не желаете да Ви открият – просто трябва да си сложите статус “невидим”.

    Колегите от wpcentral, са тествали и заснели работата на новия Skype и както ще видите от видеото – той се справя на пръв поглед отлично. Естествено, това се дължи и на по-добрият хардуер на Windows Phone 8 смартфоните (1.5GHz процесор и по-мощно GPU). Потребителите могат да превключват към спийкърфон и обратно докато говорят и да минимизират обажданията. При минимизиране на видео разговор, видеото се изключва, което е логично и нормално поведение за мобилно устройство.

    Skype за Windows Phone 8 можете да свалите от Marketplace. От Microsoft предупреждават, че това не е финална версия на приложението и е възможно да срещнете бъгове.