Слух: Apple увещава Samsung да произведе AMOLED екрани за iPad 3

    Според The Korea Herald, Apple увещава Samsung да направи AMOLED екрани за следващия iPad. Изглежда за Timothy Cook, който в момента замества Steve Jobs, е било много важно да обсъди възможностите с управлението на Samsung по време на пътуване в Южна Корея. Изглежда, че по време на пътуването на Timothy Cook, Apple е предложил аванс на Samsung за AMOLED екраните.

    Не е много ясно доколко тези слухове са верни. Звучи невероятно Samsung да се съгласи да даде на Apple AMOLED екрани за техните таблети. AMOLED екраните са нещото, което отличава Galaxy S смартфоните на Samsung от останалите устройства на пазара.

    Друга причина да се съмняваме в достоверността на слуха е, че според него iPad 3 ще излезе през 2011 г. В момента таблетите на Apple се продават доста добре и няма причина компанията да пусне следващия таблет само 8 месеца след излизането на iPad 2.

    Ще бъде доста неочаквано, ако Samsung остави Apple да предложи на пазара първия таблет с AMOLED екран. Изглежда, че и Samsung обмисля възможността да предложи бъдещи таблети с AMOLED екрани. И това не би било неочаквано. Сегашните Galaxy Tab таблети имат обикновени LCD екрани.

    Не трябва да забравяме и факта, че двете компании се съдят една друга. Това изглежда като достатъчно основателна причина, за Samsung да не позволи на Apple да сложи AMOLED екран в своя бъдещ таблет.

    Източник: www.9to5mac.com