Видео ревю на HTC Flyer

    Колегите от Infosyncworld.com са имали възможност да разгледат от близо HTC Flyer. Те много са харесали таблета и оптичната писалка, както и HTC Sense интерфейсът, който е направен специално за таблети.

    Дизайн

    HTC Flyer има 7” сензорен екран. Колегите от Infosyncworld.com смятат, че екрана е твърде малък. Според тях, по-голям екран определено би бил по-удобен.

    Въпреки размера, екранът на таблета е брилянтен, а управлението – интуитивно. При натискане на софтуерните бутони Home, Menu и Back, потребителят получава обратна информация. Таблетът има 1.3MP камера, насочена напред, която е предназначена за видео чат през WiFi мрежа. На гърба има 5MP камера, която може да записва 720p видео, но няма светкавица.

    Таблетът има 16GB вградена памет и слот за microSD карта памет, който се намира в горната задна част на таблета. Има 3.5mm аудио жак, USB, бутони за увеличаване/намаляване на звука, бутон за включване/заключване. Flyer има уникално тяло с бели акценти, което го прави различен от останалите подобни продукти на пазара.

    Софтуер и интерфейс

    Версията на HTC Sense, която виждаме във Flyer, е най-добрата версия на Sense. Таблетът има 1.5GHz едноядрен Snapdragon процесор, който работи толкова бързо, колкото и двуядените процесори. Това е първият таблет, който не е крашвал, докато са го тествали колегите от Infosyncworld.com, и не се е налагало да се спира някое приложение принудително. Той има 1GB RAM, Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n, вградена GPS антена, Bluetooth 3.0 с A2DP, акселерометър.

    Какво отличава Senese UI във Flyer от този в HTC Sense смартфоните? Организацията е подобрена. Drop-down менюто е разделено на три сегмента – Recent applications (скоро използвани приложения), Notifications (нотификации) и Quick Settings (бързи настройки), които можем да видим в хоризонтален режим. Във вертикален режим сегментите са показани в различни табове. Има девет начални екрана, преминаването между тях става с готина анимация. Има shortcut-и, разположени в долната част на екрана, които могат да бъдат персонализирани. В Applications папката има три категории – All (всички), Frequent (често използвани), Downloaded (свалени).

    Lock екранът е преработен. В долната средна част на екрана е разположен ринг, който трябва да бъде преместен нагоре, за да се отключи екрана. Над ринга са разположени shortcut-и към четири приложения, до които можете да получите достъп като преместите shortcut-а вътре в ринга. Така с отключването на таблета автоматично ще се стартира желаното приложение. FriendStrem е приложение за социални мрежи, което показва статусите на нашите приятели от различни социални мрежи.

    Интернет

    Браузърът на HTC Flyer е страхотен, включва пълна поддръжка на Flash. Организацията в браузъра е фантастична. Има превю на всички отворени прозорци и възможност за преминаването между тях. В лентата с адреса се намират бутоните Back, Forward, Refresh, Search, Bookmarks, Add (Bookmark или Homepage). Почти не се налага да се отваря менюто с допълнителни опции. Това е най-доброто изживяване с уеб браузър на Android таблет, според колегите от Infosyncworld.com.

    Мултимедия и продуктивност

    Уникално нещо в HTC Flyer е неговият химикал (Pen), който работи с една AAAA батерия. Таблетът се превръща в бележник или скицник. Трябва да натиснете иконката на Notes или да допрете Pen до Pen control, който се намира на ръба на таблета. Така получавате възможност да си водите бележки или да рисувате. Имате възможност да изполвате маркери, химикали, моливи, да настроите дебелината на инструмента. Pen има два бутона. С първия подчертавате, а с другия – изтривате. С помощта на Pen можете да рисувате върху снимка или да си водите записки върху уеб страница.

    HTC прадставя Watch услугата, която има и свой widget. С нея можете да търсите филми и да ги свалят директно на таблета. Таблетът се предлага с няколко предварително инсталирани книги. Граф Дракула и Белият Зъб са част от тези книги. Книгите са подредени в My Shelf widget. Анимацията при прелистване е страхотна.

    Flyer предлага и страхотни 3D игри. Графиката и кадрите са доста впечатляващи. Таблетът има Polaris Office, PDF Viewer и пълен Task manager. Sound Hound приложението е подобно на Shazam и помага при идентифицирането на песни.

    Живот на батерията

    И тук HTC Flyer е впечатляващ. Колегите от Infosyncworld.com не са го зареждали в продължение на четири дни, като през това време са използвали камерата, интернет, Pen, игри. За това време батерията се е изтощила до 30%. Таблетът има страхотна система за управление на използваното електричество, която позволява на потребителите да изключат анимациите, вибрациите и WiFi, когато не се използват.

    Камера

    Това е слабото място на HTC Flyer. 5-мегапикселовата камера прави снимки със средно качество и доста лоши клипчета. Авто фокусът на камерата работи добре. Има някои полезни неща като Image Effects, както и доста възможности за настройка на снимките като Sharpness и Saturation. Камерата няма светкавица. При недостатъчно светлина снимките имат много шум. При клипчетата нещата са още по-зле. В някои ситуации движенията в клипчетата изглеждат насечени.

    Цена и дата на излизане

    HTC Flyer WiFi вече се предлага от Best Buy на цена 500$. Pen се продава отделно.

    Заключение на Infosyncworld.com

    Flyer е един от най-добрите таблети. Той е по-добър от Motorola XOOM, T-Mobile G-Slate и Samsung Galaxy Tab. Единствено iPad може да конкурира Flyer, но Android потребителите вероятно ще изберат таблета на HTC.

    Единственият недостатък на HTC Flyer е лошата камера и малкия размер на екрана. Ако тези неща бъдат поправени, той няма да има конкуренция.

    Би било хубаво да се добави и GSM свързаност.

    Представихме ви мнението на колегите от www.infosyncworld.com.

    Добавянето на писалка (Pen) към таблета изглежда интересно решение и дава някои полезни опции. Това е и нещото, което отличава HTC Flyer от останалите таблети на пазара. Предстои да видим доколко решението на HTC да добави писалка към своя таблет ще бъде успешно и ще се хареса на потребителите.

    А вие какво мислите за таблета. Смятате ли, че писалката е нещо полезно или смятате, че това е нещо отдавна остаряло (писалката на практика е нещо подобно на вече остарелите стайлъси), което трябва да остане в миналото?

    Източник: www.infosyncworld.com