Собствениците на Xiaomi Mi 5X, могат да флашнат смартфона си до Xiaomi Mi A1. Неофициално разбира се…

Xiaomi-Mi-5X

Миналата седмица, Xiaomi представиха първия си смартфон с Android One програмата на Google. Разбира се, става въпрос за Xiaomi Mi A1. Както писахме и тогава, Xiaomi Mi A1 е Android One версия на Xiaomi Mi 5X и има абсолютно същите дизайн и характеристики. Добрата новина е, че вече има неофициален ROM, с който да флашнете Mi 5X до Mi A1.

Heli0us е разработчик от форумите на MIUI и е публикувал Android One порт за Mi 5X. ROM-ът позволява на собствениците на Mi 5X, да превърнат смартфона си в Mi A1. След успешен флаш, Mi 5X вече ще се идентифицира като Mi A1 и ще бъде с августовския пач по сигурността в Android.

Не пропускай:  Изтече информация за предстоящите смартфони на Xiaomi

Заради разликата в оформлението на дяловете във версии на Android One и MIUI на смартфона, вероятно няма да получавате OTA ъпдейти, но пък ще можете да актуализирате ръчно (с флашване). Поне за момента, във форума има доволни потребители и изглежда, че всичко работи прилично. Все пак, имайте предвид, че при “сготвените ROM-ове”, винаги може да има бъгове – все пак, те не преминават през всички тестове и тестерите обикновено са самите потребители.

Имайте предвид и, че процедурата по флашването на Xiaomi Mi 5X до Xiaomi Mi A1, със сигурност ще наруши гаранционните Ви условия. Ако все пак сте склонни да рискувате, ето подробно описание на този линк.