iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X ще бъдат чудовищно мощни?

iPhone 8 и iPhone X ще бъдат представени официално тази вечер, но вече знаем много за тях. Най-ценната информация се появи от изтичането на iOS 11 GM версия на софтуера през уикенда.

Според лийка, iPhone X ще бъде най-добрият iPhone тази година. Той ще предложи много функции, които няма да бъдат налични в iPhone 8 и iPhone 8 Plus. И трите нови iPhone-а обаче, ще имат един и същ чипсет, който ще им осигури несравнима производителност.

Скорошни тестове на скоростта при последните Android флагмени показаха, че Android все още изостава пред iPhone, когато става дума за производителност и оптимизация на хардуера и софтуера.

iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X ще имат A11 чипсети с 10nm технологичен процес и цели 6 процесорни ядра (за iPhone това е много). Две от ядрата ще са Monsoon и ще са “мощните ядра”, а останалите четири – Mistral с ниска мощност и консумация, за по-слабо интензивните процеси.

Програмистът, който е открил информацията споделя, че няма “Fusion” и всички ядра могат да работят едновременно. Това го води до заключението, че A11 ще бъде чудовищно мощен в Geekbench.

Не пропускай:  Apple пуснаха iOS 11.4.1, tvOS 11.4.1 и watchOS 4.3.2

В сравнение с A10 Fusion, новият A11 би трябвало да има 1.2 пъти по-мощен чипсет в single core теста, което предполага над 4100 точки и над 10 000 точки в multi-core теста.

Събитието по представянето на новите iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X ще бъде тази вечер (12 септември) от 20.00 часа българско време. Вижте как да го гледате тук.