Четири нови смартфони Xperia на CES 2012



    • Xperia S – първият смартфон от серията Xperia NXT – следващото поколение смартфони от Sony.
    • Xperia ion – първият LTE смартфон от Sony, който ще се предлага ексклузивно с AT&T в САЩ
    • Xperia NX и Xperia acro HD – 2 смартфона за японския пазар


    Sony Ericsson показва пред посетителите на международното изложение CES 2012 един изцяло свързан свят на забавления с първите смарфони Xperia™ от Sony®*. Това са Xperia S, първият смартфон от серията Xperia NXT – следващото поколение смартфони от Sony, и новите смарфони Xperia, създадени специално за американсия и японския пазари – всички те осигуряват достъп до първокачествени услуги за забавление и лесно свързване към други екрани в света на Sony.

    Новите смартфони Xperia са:

    • Xperia ion, първият LTE смартфон от Sony, който ще се предлага ексклузивно с AT&T в САЩ.
    • Xperia S, първият смартфон от серията Xperia NXT – следващото поколение смартфони от Sony, със Sony HD за поразително визуално изживяване.
    • 2 нови смартфона за японския пазар:
    1. Xperia acro HD, наследникът на Xperia acro с популярни и специфични за японския пазар функции като обмен на данни през инфраред порт, мобилен портфейл и мобилна телевизия.
    2. Xperia NX, вариант на Xperia S за японския пазар.

    Берт Нордберг, главен изпълнителен директор на Sony Ericsson, коментира: „CES е много важно събитие за Sony Ericsson и за Sony, защото представихме първите смартфони от Sony. В момента пазарът продължава да се развива в посока свят, в който консумираме съдържание и забавления на многобройни екрани. Портфолиото Xperia ще предостави мобилно изживяване, което е изключително важен елемент от стратегията на Sony да осигури лесни и безпроблемни възможности за връзка и свързано забавление между смартфони, телевизори, лаптопи и таблети.”

    Sony Ericsson разкри също и редица Android аксесоари, които подобряват смартфон изживяването:

    • Xperia Smart Tags, малки токени с NFC технология, който се използват за активиране на предварително конфигурирани и персонализирани настройки, когато Android смартфон с NFC технология се допре до тях.
    • Smart Wireless Headset pro, стерео Bluetooth™ слушалки, които работят и самостоятелно като MP3 плеър и радио, когато биват разкачени от телефона.
    • SmartWatch, микро дисплей за Android за безжичен достъп до обаждания, съобщения и приложения.
    • SmartDock for Xperia ion, HDMI док, който превръща Xperia ion в миниатюрен компютър, когато се свърже с USB клавиатура, мишка и голям екран/телевизор.


    Xperia S ще бъде наличен за потребителите по цял свят от първото тримесечие на 2012 г. Xperia ion ще се продава екслузивно на американсия пазар от AT&T през второто тримесечие на 2012 г. Xperia NX и Xperia acro HD ще се продават в Япония от тази пролет.

    За повече подробности относно продуктовите новини, моля посетете sonyericsson.com и продуктовия блог: blogs.sonyericsson.com