Sony Ericsson кога ще излезе Ice Cream Sandwich за Xperia 2011 устройствата

    Sony Ericsson е обявил на своя blog датите, на които собствениците на Xperia смартфони, модели от 2011 година, могат да очакват да получат ъпдейт до Ice Cream Sandwich. Ice Cream Sandwich е най-новата версия на мобилната платформа Android. Google представи Ice Cream Sandwich през месец октомври. Малко след това Sony Ericsson обяви, че всички Xperia смартфони на компанията, които са излезли на пазара през 2011 година, ще получат ъпдейт до Ice Cream Sandwich, но на този етап не беше известно кога ще излязат ъпдейтите за тези устросйтва. Сега от Sony Ericsson са публикували по-конкретна информация относно датите на излизйнето на тези ъпдейти.

    Първите устройства, които ще получат Ice Cream Sandwich, са Xperia Arc S, Xperia Neo V и Xperia Ray. Ъпдетът за тях ще започне да се разпространява в края на май/ началото на април. В края на април / началото на май ще започне да се разпространява ъпдейт за Xperia arc, Xperia PLAY, Xperia neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active и Sony Ericsson Live with Walkman.

    От компанията предупреждават, че разпространяването на ъпдейтите ще се извърши за период от няколко седмици. Собствениците на Xperia 2011 устройства, ще получат нотификации на своите телефони с възможност да свалят ъпдейта безжично (OTA) през 3G или WiFi мрежа, или като свържат своето устройство към компютър с помощта на софтуера PC Companion.

    Преди няколко дни от Sony Ericsson публикуваха доста подробно описание на нещата, които трябвада бъдат извършени, за да получат потребителите ъпдейт за своите устройства.