Смартфоните Sony Ericsson Xperia получиха четири награди iF Design

    Sony Ericsson съобщиха, че са получили четири награди iF product design 2012 в категорията Телекомуникации. XperiaTM active е получил най-високото отличие – Златната награда. Критериите на iF журито покриват широк спектър от изисквания и включват качество на дизайна и изработката, избор на материали, влияние върху околната среда и функционалности. Церемонията по връчването на награди се проведе в Мюнхен на 9 февруари.

    “Смартфонът Xperia active отразява нашия целенасочен стремеж да предлагаме телефони с изключителен дизайн и възможности, предназначени за потребители с активен начин на живот,” заяви Жана Кимбре, директор Творчески продуктов дизайн в Sony Ericsson. “Дизайнът винаги е бил определящ за начина, по който подхождаме към иновациите, и ние ще продължаваме да надграждаме върху този успех с новия емблематичен дизайн, въведен като част от нашето портфолио през 2012 г.”

    Специално златно отличие за Xperia active
    Златната награда iF за дизайн отличава продуктите с най-добър дизайн в телекомуникационната индустрия. Xperia active придоби известност с устойчивия на надраскване сензорен екран, който може да се използва дори и с мокри пръсти, както и технологията, която позволява ясно да се вижда на екрана дори и при ярка слънчева светлина (вижте видето по-горе).

    “Сърдечно поздравяваме Sony Ericsson за спечелената първа златна награда iF. Xperia active е един многофункционален смартфон с изключително елегантен дизайн. Особено за потребители, които спортуват активно, този телефон е избор номер едно, а фактът, че е водо- и прахоустойчив го прави много специален – отлична комбинация на фукционалност и елегантност,” сподели Ралф Вигман, управляващ директор на iF International Forum Design GmbH в Хановер.

    Sony Ericsson внимателно подбира материалите, които се използват за Xperia active, за да предложи смартфон, който е естетически издържан в максимална степен, устойчив, издръжлив и многофукционален. Здравата алуминиева рамка придава завършен вид и същевременно предпазва екрана, като въплъщава същността на Xperia active –практичност и елегантност.

    Телефоните Xperia – дизайн, който печели награди
    Наградите iF отличиха и други телефони от линията Xperia. Награди за продуктов дизайн спечелиха и смартфоните Xperia ray, Mix Walkman и Xperia mini pro. Броят на наградите показва способността на Sony Ericsson да създава смартфони от различен клас с изключителен дизайн без компромис с възможностите им.
    Xperia ray е с тънък, но динамичен дизайн, който приляга перфектно в ръката на потребителите. Алуминиевите странични елементи му придават изключителен вид и много приятно усещане при работа.
    Сменяемата рамка на Mix Walkman дава възможност потребителите да изразят себе си и личния си стил чрез своя телефон. Безупречният и семпъл дизайн на предния панел, съчетан с деликатните извивки на корпуса, правят този продукт лесно разпознаваем.
    Xperia mini pro разполага с QWERTY клавиатура за бързо писане и съчетава изискани лакирани, бляскави метални и цветни акценти, които му придават стилен, свеж и впечатляващ вид.

    Наградите iF за продуктов дизайн са светновно признати отличия за дизайн и символ на изключителни постижения в тази област.