Sony Ericsson стартира проект за артисти и новатори – Xperia Studio

    Sony Ericsson даде началото на проекта Xperia™ Studio, онлайн платформа за забавление, чрез която артисти и новатори от различни области могат да създават и споделят свое оригинално съдържание. Инициативата отразява постоянния стремеж на Sony Ericsson да предлага на потребителите висококачествено съдържание, да ги вдъхновява да опознават и използват своите телефони Xperia™ по нови и различни начини.

    Пресътворяване на реалността:

    Инициативата Xperia™ Studio на Sony Ericsson кани креативни и отворени към света хора, артисти и интелектуалци – от датски творци, до астрофизици от Ню Йорк – да предизвикат телефоните Xperia™ в максимална степен и така да „пресътворяват реалността”. Създаденото от тях съдържание ще бъде качвано на платформата периодично.

    Заличаване на границите между забавлние, технологии и комуникации:

    Първата фаза на проекта привлече артисти от цял свят. Те ползваха смартфони от семейството на Xperia™, за да създават съдържание по нетрадиционен и интригуващ начин – фото сесия на огнехвъргач, поглед към вселената с просто око, улавяне на перфектната вълна, създаване на песен от градските звуци на Париж и запечатване на екстремните номера на BMX отбор от Бруклин. Всеки проект беше записан на видео и вече е достъпен за гледане на платформата Xperia™ Studio.

    Артисти от цял свят:

    Проектът е още една стъпка напред в мисията на Sony Ericsson да бъде новатор, който постоянно се стреми да заличава границите между забавлние, технологии и комуникации. Първата вълна изпълнители, участващи в проекта Xperia™ Studio включва:

    • Illutron, интерактивно арт студио от Копенхаген


    • Д-р Джошуа Пийк, астрофизик, Университета Колумбия, Ню Йорк; един от участниците в проекта Хъбъл


    • Ед Слоун, страстен сърфист и автор на оригинални сърф-фотографии, от Виктория, Австралия


    • Анабел Линкуист – артист и музикант от Ню Йорк


    • Тори Киш – ентусиаст, практикуващ екстремни спортове, от Бруклин


    Ако искате да нучите повече, посетете www.xperiastudio.com. Съдържанието на платформата Xperia Studio е достъпно в глобалната Facebook фен страницата на Sony Ericsson (www.facebook.com/sonyericsson) и в Twitter (www.twitter.com/xperiastudio).