Steve Jobs: Apple не следи никой, Android го прави

    Преди няколко дни се появи информация, според която iPhone и iPad 3G записват данни кога къде сте се намирали в скрит файл. Читател на MacRumors, притеснен от тази информация е изпратил запитване на Steve Jobs, CEO на Apple, във връзка с това свое притеснение. Ето какво е попитал и какъв отговор е получил:

    Въпрос:

    Можете ли да ми обясните каква е необходимостта от пасивен инструмент за следене на местоположението да бъде вграден в моя iPhone? Доста е притеснително да знам, че моето точно местоположение се записва през цялото време. Може би можете да ми дадете повече информация за това преди да премина към Droid. Те не ме следят.

    Отговор:

    О, правят го. Ние не следим никой. Информацията, която се разпространява е фалшива.

    Не е ясно дали Steve Jobs не намеква, че информацията, която се записва, не се изпраща до Apple, а се съхранява локално на устройството и в back-up файловете на iOS, който iTunes прави. Той твърди, че Android следи местоположението на потребителите (и не само това) още от самото начало. Появи се информация, според която проблемът със записването на местоположението в iOS 4 ще бъде оправено със софтуерен ъпдейт и е бъг, а не преднамерен опит да се събере информация за потребителите.

    Източник: www.bgr.com