Steve Jobs обяснява за какво се използват откритите в iPhone файлове с координати

    Спомняте ли си проблемът, който възникна преди около седмица, когато беше открит скрит файл с координати в iPhone? Потребителите обвиниха Apple, че записва местоположението на телефона и съхранява данни за местоположението му понякога и над година. Те се опасяваха, че Apple използва тези данни, за да ги следи. Ето какво казва Steve Jobs, CEO на Apple, във връзка с този проблем.

    „Не сме следили никой,” казва Steve Jobs. „Файловете, открити в тези телефони, както обяснихме, на практика са файлове, които сме създали от анонимна информация, която сме събрали от десетки милиони iPhone-и.”

    Преди няколко дни Apple публикува на своята уеб страница обяснение за съществуването на проблемния файл, който беше открит в iPhone. Според компанията, в този файл са записани координатите на намиращите се наблизо Wi-Fi hotspot-ове и мобилни клетки, а не координатите, на които се е намирал iPhone-ът. Тези координати се използват за по-бързо локализиране на точното местоположение на телефона. Причината да не бъдат изтривани старите данни от този файл бил бъг, който ще бъде оправен с ъпдейт на операционната система.

    “При навлизането на нови технологии в обществото има период на настройване и обучение,” казва Steve Jobs. “Мисля, че ние не сме, като индустрия, свършили добра работа при обучаването на хората, относно по-тънките неща, които се случват. Поради това, (хората) стигнаха до много грешни заключения миналата седмица.”

    Той твърди, че Apple очаква да свидетелства през Конгреса и други регулаторни органи и, че компанията ще направи, каквото може, за да изясни нещата.

    Източник: mobilized.allthingsd.com