Мъж съди Apple за лесното извършване на покупки, докато използвате приложение

    В Пенсилвания, САЩ мъж съди Apple за възможността при някои игри да правите покупки, докато използвате играта. Според него, това е незаконна експлоатация на децата и техните родители.

    Появи се недоволство от страна на някои клиенти за възможността да се правят покупки от някои игри, които са предназначени за деца. При тях тези покупки се извършват доста лесно. Apple промени в някаква степен процедурата при покупка на виртуални стоки. За тези покупки е необходимо да въведете парола за всяка отделна транзакция.

    Според информация за делото:

    „Малолетни на 13 години и повече могат да отворят собствени Apple акаунти, малолетни на под 13 години могат да купуват пари в игрите като използват Apple паролата на своите родители (не се изисква специална Apple парола за купуването на пари за игрите)”.

    Тези покупки, които се правят вътре в приложенията, са главен източник на приходи за много разработчици на приложения. Особено когато говорим за купуване на виртуални стоки в тези игри.

    Apple би трябвало да поеме някаква отговорност и да направи така, че по-голяма част от тези покупки да са извършени умишлено. Родителите също трябва да осъществят по-голям контрол върху това какво правят техните деца.

    Източник: www.intomobile.com