Потребителите на Symbian Belle ще получат безплатни приложения от Microsoft

    Nokia и Microsoft са партньори. В началото на годината двете компании сключиха споразумение, според което Nokia ще започне да произвежда смартфони, използващи мобилната платформа на Microsoft. Докато чакаме да видим такъв телефон на пазара, двете компании обявиха, че планират да доставят софтуерен ъпдейт за Symbian устройства с името Microsoft Apps. Компаниите твърдят, че ъпдейтът ще предостави сериозни бизнес инструменти на потребителите, използващи устройства с операционна система Symbian Belle. Ъпдейтът реално ще се появи през последното тримесечие на годината. Безплатните приложения, които ще бъдат включени в него са:

    • Microsoft® Lync™ 2010 Mobile – осигурява изгодни IM, провеждане на аудио и уеб срещи, докато сте в движение.

    • Microsoft® PowerPoint® Broadcast – бърз начин за изпращане на презентации директно от компютъра към мобилния телефон.

    • Microsoft® OneNote™ – възможност за водене на богати бележки, включващи и снимки. Можете да ги синхронизирате с Microsoft®

    SkyDrive®.

    • Microsoft® Document Connection – преглед на документи, записани на мобилния телефон, включително прикачени файлове към email-и и документи от Microsoft® SharePoint® 2010 места.

    Втори ъпдейт, който ще излезе в началото на 2012 година, ще включва:

    • Microsoft OneNote синхронизация с SharePoint (в допълнение към SkyDrive) както и Microsoft Word, Excel и PowerPoint приложенията.