Технологията за вградените под дисплея камери е готова. Скоро ще са налични първите смартфони

Може би една от най-очакваните иновации в смартфон индустрията, е вграждането на камерите под дисплеите на устройствата. Причината е, че много потребители предпочитат смартфонът им да е наистина безрамков и да няма прорези, капковидни прорези или дупка за камерата. Според китайската компания VisionOX*, тази технология е още една крачка по-близо до потребителите.

VisionOX са представили нов метод за производство на OLED панели, който позволява постигане на необходимото ниво на прозрачност в зоната на селфи камерата. Всъщност, именно това е най-големият проблем при вградените под дисплея камери – нивото на прозрачност, което да не влияе на качеството на снимките.

VisionOX са произвели OLED панели с високо ниво на прозрачност, което подисгурява правенето на висококачествени снимки. Заедно с други компании пък, са работи върху алгоритми, които да позволят да се избегне ефекта на “замъгляването”.

Още по-важната информация в случая е, че VisionOX са готови да започнат масово производство на въпросните иновативни OLED дисплеи. И ако това е вярно – не е изключено да видим подобен смартфон още тази година…

*VisionOX са компания, която произвежда дисплеи, като сред клиентите има са брандове като Huawei и Xiaomi (извитият дисплей на Mi Mix Alpha е произведен от VisionOX).