Ъпдейт за TouchWiz UX за Samsung Galaxy Tab 10.1

    Samsung пусна ъпдейт за своя TouchWiz UX за Galaxy Tab 10.1. В новата версия TouchWiz е добавен нов начин за преместване на иконките и widget-ите – като наклоните таблета. Включената е и опцията за zoom в уеб браузъра чрез накланяне на таблета. В долната част на таблета, до бутоните Back, Home, Multitasking можете да видите нов софтуерен бутон, който позволява правенето на screenshot-ове. В долната част на action лентата на таблета е разположен бутон, позволяващ стартирането на мини приложения като Task Manager, Calendar, World Clock, Memo, Calculator, Music Player. Когато бъдат стартирани, тези мини приложения се държат като носещи се widget-и. Те изпълняват съответните действия без да се налага да бъдат стартирани съответните им приложения. Ако потребителят пожелае, той има опция да стартира съответното приложение.

    Направени са някои промени и в панела с нотификациите. Ако няма нотификации, панелът е изчистен. Quick settings опциите са с хоризонтален изглед, който може да се скролира. Под него се намират настройките за яркостта на екрана, като потребителят може да отвори пълното меню за настройки.

    В последния ъпдейт са включени някои нови Samsung widget-и – AccuWeather, digital clock, Social Hub, Yahoo! Finance и други.