[Видео] BlackBerry PlayBook и App World

    Попаднаме на ново видео, показващо BlackBerry Playbook и приложението App World. Изгледът на приложението е доста подобен на този при варианта за BlackBerry смартфони. На началния екран в централната част можем да видим въртележка, показваща препоръчаните неща. В горната част има лента за търсене, в долната част на екрана можете да изберете категория. След като изберете приложение, в дясната част на екрана ще можете да видите пълно описание на приложението, в лявата част са разположени screenshot-овете и рейтингите. Все още се работи по App World приложението, менюто, базирано на жестове, за момента липсва. Очакваме това да се промени преди 19 април.

    Още в началото на годината се появи снимка, показваща Skype в App World, която потвърди подозренията, че Skype ще предложи видео разговори на потребителите на PlayBook.

    На клипчето можете да видите приложението Voice Notes. Изглежда, че National Film Board of Canada преди излизането на таблета ще пусне приложение, което ще позволи на потребителите да гледат безплатно пълни документални и индийски филми. Очакваме приложението Documents to Go да излезе също преди излизането на таблета. Показани са също 7digital music store и Podcasts приложенията.

    Хубаво е, че приложението App World вече работи. Ще бъде значително по-интересно да видим и Android приложения в него. RIM обяви, че разработчиците ще могат да направят наново инсталационните файлове на своите Android приложения и да ги качат в App World. Но RIM все още не са пуснали необходимите инструменти за това.

    Източник: www.intomobile.com