[Видео] ChatOn е междуплатформена чат услуга на Samsung

    Samsung стартира междуплатформена чат услуга с името ChatON. Чат услугата е подобна на BBM услугата на RIM. Услугата се очаква да бъде пусната през месец септември и ще бъде представена по време на IFA конференцията.

    ChatON услугата ще поддържа различни мобилни платформи – bada, Android, iOS, BlackBerry и дори обикновените телефони (не смартфони) на Samsung. Освен, че ще поддържа мобилен чат, ChatON ще включва уеб-базиран клиент, който ще позволява на потребителите да използват услугата и от своя компютър. Услугата ще позволява разговор, както с един потребител, така и групови разговори между няколко потребителя. Потребителите ще могат да споделят снимки, клипчета, гласови съобщения и контакти. Потребителите, използващи обикновени телефони, ще могат да споделят текст, снимки, записи в календара и контакти. Потребителите, използващи смартфони, ще имат и допълнителни възможности – те ще могат да коментират в профилите на други потребители, да изпращат мултимедийни съобщения, които включват текст и звук, както и да преглеждат своя “Interaction Rank”. Това е оценка за активността в ChatOn мрежата на потребителите.

    ChatON услугата ще стартира през месец септември и ще бъде достъпна за потребителите в над 120 държави и ще се предлага на 62 езика.