Производството на A6 процесори за Apple ще започне след март 2012

    В края на юни месец се появи съмнение, че Apple може да смени производителя на процесорите, използвани в техните устройства. Говори се, че е възможно производителят на A6, следващият процесор, който ще бъде използван в устройствата на Apple, да бъде произведен от Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

    При излизането на нов модел iPad, Apple представя и нов процесор, който се използва в таблета. Ако компанията продължи тази традиция, следващият iPad също трябва да бъде с нов процесор – A6. Анализаторът Kevin Krewell от Linley Group смята, че масовото производство на A6 чипове няма да започне преди второто тримесечие на 2012 година. Това означава, че няма как да видим устройство, използващо този процесор, преди месец юни следващата година. За A6 чипът се говори, че ще включва четири ядрен процесор и ще бъде използвана 3D транзисторна технология.

    Ако тази информация е вярна, слуховете, че Apple ще представи следващия iPad още тази година, ще се окажат грешни. Ако Apple планира да представи iPad 3 в средата на следващата година, то това би дало време на компанията да сложи Retina екран на таблета (екран с висока резолюция).