[Видео] CyanogenMod, работещ на HP TouchPad

    Миналата седмица ви казахме, че малък екип от потребители на RootzWiki форума са решили да сложат Android на таблета на HP, TouchPad. За целта всеки от хората си е купил по един такъв таблет, с който да работи. Тази новина се приема различно от различните потребители. Някои искат да си запазят webOS платформата и не смятат да се възползват от възможността да сложат Android на своите таблети, други се радват, че ще имат такава възможност.

    Сега научаваме, че хората от CyanogenMod екипа има alpha версия на CyanogenMod 7 firmware, работещ на TouchPad. Те са предоставили и видео, което показва това. CyanogenMod е един от най-популярните Android firmware-и, които потребителите могат да сложат на своите устройства. CyanogenMod 7 е версията, базирана на source code-а на Android 2.3 Gingerbread.

    На видеото можете да видите CyanogenMod, работещ на TouchPad. Видеото е от миналата седмица и екипът твърди, че вече е постигнал по-голям напредък. Екипът иска да предостави възможност на потребителите да избират коя операционна система искат да използват при стартиране на устройството – webOS, Android или друга. В момента разработчиците търсят още таблети, които да използват в своята работа.