[Видео] Google Music и Android устройствата

    Google стартира своята Google Music услуга по време на Google I/O конференцията в Сан Франсиско. В момента е пусната beta версия на услугата и трябва да бъдете поканени, за да можете да я тествате. Колегите от Intomobile са получили достъп до услугата и са си поиграли с нея. Ето какво казват за Google Music:

    Google Music е подобна на наскоро пуснатия Amazon Cloud Player по това, че можете да upload-нете своите песни в online място за съхранение. След това можете да ги стриймвате или сваляте на своя Android телефон или таблет. Разликата е, че Amazon продава песни, а изглежда, че Google все още не предлага тази услуга. Ще имате достъп до Google Music песните от всеки компютър и до осем устройства.


    След като получите покана, се отваря екран, където можете да настроите кой Google акаунт искате да бъде свързан с тази услуга. След това можете да свалите програма, с чиято помощ да upload-вате своите песни. Ясно е указано, че това трябва да бъдат легално свалени песни, но не е ясно как и дали се проверява дали песните са пиратски или легални.


    От тук е сравнително просто да import-нете своите iTunes или Windows Media playlist-и. Ако предпочитате, имате възможност и да избирате песни една по една. Освен това, Google Music предлага достъп до доста безплатни песни от различни жанрове. Можете да upload-нете до 20 000 песни, но това ще ви отнеме не малко време.


    Уеб интерфейсът на Google Music е доста изчистен и лесен за използване. В лявата страна са разположени филтри (песни, изпълнители, playlist-и и други). Албумите са показани с иконки, показващи обложката на албума. Кликването върху песен ви дава различни опции (добавяне към playlist, изтриване и други). Можете да правите незабавни миксове, базирани на песните. Apple iPhone има Genius Mix, но то само открива прилики в изпълнителите и жанра. Google твърди, че тяхната услуга използва машини, които слушат песните и определят подобност в аудио качествата.


    Уеб интерфейсът ще бъде удобен за доста хора, но приложенията за Android телефоните и таблетите ще бъдат по-удобни. Приложението Android Music версия 3.0.338 е в Android Market. То дава възможност на потребителите да stream-ват и свалят песни. Stream-ваната музика може да бъде до 320kbps в зависимост от качеството на файла, който сте upload-нали и от бързината на връзката.


    Услугата все още не е перфектна и има някои неща, които трябва да се изгладят. Ако искате да pin-нете песен към вашето устройство, можете да го направите само от artist табът. Когато сте отворили една песен, менюто съдържа други опции, като търсене на повече песни от този изпълнител, но нещата не са много интуитивни. Повечето неща работят доста добре и това са сравнително дребни забележки.

    Предлагаме ви сами да видите клипчето, на което колегите от Intomobile са показали Google Music.

    Източник: www.intomobile.com