[Видео] Google Project Glass – за какво иде реч?

    В сряда от Google оповестиха своята тайна инициатива с името Project Glass (Проект Очила). Това е първият случай, в който Google стартира проект, касаещ компютърно устройство, което хората буквално казано “носят”. Въпросните очила ще бъдат тествани в реални условия от Google и след това ще бъдат предложени на пазара. Babak Parviz, Steve Lee и Sebastian Thrun са попитали потребителите в Google Plus какво мислят за Projet Glass.

    “Споделяме тази информация сега, защото искаме да започнем разговор и да научим какво имате да кажете.” „Моля, последвайте ни, докато споделим някои от своите идеи и истории. Бихме искали да чуем и вашите. Какво бихте искали да видите от Project Glass?“

    Прототипът, показан от Google, прилича на очила с екран, разположен точно над окото. Очилата могат да стриймват информация към лещите и позволяват на носещия ги да изпраща и получава съобщения с помощта на гласови команди. Вградена камера може да записва видео и да прави снимки.

    Google публикува видео, което показва за какво всъщност става дума. Мъж обикаля по улиците на Ню Йорк и общува със своите приятели, вижда актуална информация, както и карти, прави снимки. Видеото показва какво вижда човекът, носещ augmented reality очилата на Google.

    Хората смятат, че очилата ще пречат на ежедневието на потребителите, като постоянно им показват информация, която ще ги разсейва и ще отвлича вниманието им от реалния свят. Хора, пробвали очилата, споделят, че това не е така. Всъщност, очилата освобождават хората от технологията. Един от тях споделя: „Те разкарват технологията от пътя. Ако искам да направя снимка, не трябва да бъркам в джоба и да си извадя телефона, просто трябва да натисна бутон в горната част на очилата и готово.“

    Е, това е бъдещето. Какво мислите?