Larry Page, CEO на Google, за Steve Jobs и отношението му към Android

    Новият CEO на Google, Larry Page, е говорил подробно за новата си роля и своите планове за бъдещето на Android, Motorola и Google в интервю с Business Week. Относно негативното отношение на Steve Jobs към Android, Larry Page твърди, че е било само показно:

    Мисля, че различията относно Android бяха всъщност показни. Имах връзка със Steve. Не бих казал, че съм прекарал много време с него през годините, но съм го виждал периодично. Странното е, че той искаше тази среща. Изпрати ми email и каза: „Хей, искаш ли да се видим и да поговорим?“ Отговорих: „Разбира се, ще намина.“ И ние говорихме много приятно. Винаги беше приятно, когато обсъждахме нещо… Той беше доста болен. Почувствах се поласкан, че искаше да прекара време с мен. Предполагах, че ще иска да прекарва време със своето семейство на този етап. Имаше много интересни виждания относно начинът, по който да се управлява компания, и това е основното, което обсъждахме.

    Ето още нещо, което допълва твърдението, че негативното отношение на Jobs към Android и било само показно:

    Мисля, че беше добре за техните интереси. За много компании е полезно да чувстват, че имат явен конкурент и да се сплотят около него. Аз лично вярвам, че е по-добре да се стреля по-високо. Не искаш да гледаш своите конкуренти. Искаш да гледаш към нещата, които са възможни и към начините да направиш света по-добър.

    Цялото интервю (на 3 страници),можете да прочетете тук.