[Видео] BlackBerry PlayBook представен от computerweekly.com

    RIM представи PlayBook още през м. септември миналата година. От тогава до сега милиони потребители купиха iPad, а сега вече и iPad 2 таблети, а RIM все още не е успял да пусне своя таблет на пазара. Колегите от computerweekly.com са направили видео, представящо таблета на RIM.

    PlayBook е 7” таблет. Той стои много удобно в ръцете на потребителите (или поне това е мнението на колегите от computerweekly.com).

    PlayBook се справя безпроблемно с игрите и видеото, като можете да оставите няколко игри и видеа да се изпълняват едновременно. Това няма да затрудни таблета. Отворените приложение се покават като карти, подобно на webOS. Те продължават да работят, дори и когато са в background режим. Таблетът не е имал много инсталирани приложения, но всички приложения, които са били инсталирани на него, са работели добре.

    RIM изтъква, че техният таблет ще предложи пълно уеб изживяване на своите клиенти – PlayBook няма проблеми с HTML5 и Flash 10.1. Както знаем, устройствата на Apple не поддържат Flash. Flash поддръжката може да означава за потребителите, че те ще могат пълноценно да използват уеб версията на Facebook от своя таблет пълноценно, включително чат-а.

    BlackBerry bridge синхронизира PlayBook с BlackBerry смартфон чрез Bluetooth. Това дава достъп на потребителите до контактите, email съобщенията и други лични данни от таблета. Заради по-голямата сигурност, информацията не се съхранява на таблета. Когато не сте bridge-нали двете устройства, няма да имате достъп до личните данни от своя таблет.

    Колегите от computerweekly.com са впечатлени от PlayBook – той е добре направено устройство, операционната система е лесна за използване и доста интуитивна. Каквото и да се стартира на таблета, той се справя безпроблемно с него.

    Източник: www.computerweekly.com