[Видео] Samsung пусна teaser, в който намеква за Nexus Prime

    Вчера, на 4 октомври, се проведе дългоочакваното събитие на Apple, по време на което компанията показа своя нов смартфон, iPhone 4S. От доста време хората, които се интересуват от света на мобилните устройства, говорят основно за това събитие и този телефон. Разбираемо е защо Samsung, един от най-големите конкуренти на Apple, не е доволен от вниманието, което Apple предизвика. За да привлече вниманието към себе си, компанията публикува кратък teaser само няколко часа след дългоочакваното събитие на Apple. Във видеото Samsung твърди, че нещо Голямо идва. Вижда се и мобилен телефон, … но от видеото не можем да кажем почти нищо за него. Изглежда, че екранът му е извит, подобно на екрана на Nexus S.

    Във всекидневния живот някои неща са по-добри заедно. Бисквитки и мляко. Вестник и кафе. Бележник и готина писалка. Вино и свещи. Друга перфектна комбинация предстои. Нещо ГОЛЯМО идва. Google | Samsung.

    Samsung определено се опитва да намекне за следващия Nexus телефон, който очакваме да видим съвсем скоро. Unpacked събитието на Samsung ще се състои на 10 ноември. По време на това събитие очакваме да видим Samsung Nexus Prime.

    Nexus устройствата се произвеждат с участието на Google. Това са първите устройства, които използват излизащата нова версия на мобилната операционна система на компанията, Android. Тези устройства са с Vanilla Android, което означава, че към мобилната платформа не е добавено нищо и не са направени никакви промени в нея. Samsung Nexus Prime се очаква да използва версия Ice Cream Sandwich на Android. Това ще бъде първата версия на Android, която ще бъде обща за смартфони и таблети. За Nexus Prime знаем (или по-точно предполагаме), че ще има 4.6” Super AMOLED екран с резолюция 1280х720 пиксела, двуядрен 1.2GHz или 1.5GHz процесор, NFC.

    Е, Samsung постигна целта си и привлече нашето внимание.