VIVACOM разширява мрежата си за самолетни разговори

    VIVACOM разширява роуминг мрежата си и вече дава възможност на своите клиенти да водят разговори и да ползват интернет трафик на борда на Аерофлот. Телекомът пръв у нас подписа споразумение с руския оператор MegaFon Russia, който осигурява провеждането на мобилни разговори, изпращането и получаването на СМС-и, както и сърфирането в интернет на борда на руската авиокомпания Аерофлот. Услугата се нарича „Megafon in the air” и допълва съществуващата възможност за самолетни разговори и СМС-и, която клиентите на VIVACOM ползват чрез международната мрежа OnAir вече четири години.

    Изходящите разговори на борда на Аерофлот струват 1.93 USD на минута, а входящите са 0.72 лв. + 1.93 USD на минута. Цената на изходящ SMS е 0,33 USD, а получаването на СМС-и е безплатно. GPRS-връзката във въздуха струва 11.59 USD на MB. Услугата може да се ползва на борда на Airbus A-321, който изпълнява полети до Москва, Красноярск, Истанбул, Мюнхен, Милано, Париж, Виена и др.

    В допълнение, споразумението с международната мрежа OnAir осигурява на клиентите на VIVACOM възможност за разговори и СМС-и на борда на авиокомпаниите British Airways, Qatar Airlines, Oman Airlines, TAP (Португалия), TAM (Бразилия), Air Aisa, Royal Jordan Airlines, нискобюджетната Ryanair и др. при полети по определени направления. Очаква се скоро OnAir също да предложи възможност за GPRS в роуминг на борда на самолетите.