Повече стажанти приема VIVACOM в кампания 2012

    Близо 10% повече стажантски позиции ще отвори VIVACOM през 2012 г. в сравнение с миналата година. За девети пореден път телекомът ще проведе най-мащабната програма за летен стаж в страната под надслов VIVACOM Олимпиада, като даде възможност на 83-ма студенти да станат част от екипа на VIVACOM. В резултат на миналогодишната кампания, 25% от младежите, които взеха участие, бяха назначени на постоянна работа в телекома.

    През 2012 г. VIVACOM ще приема стажанти в девет основни дирекции в компанията – „Продажби”, „Маркетинг”, „Информационни технологии”, „Експлоатация и архитектура на мрежата”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Връзки с обществеността”, „Право и регулация”, „Снабдяване”. Кандидатстването започва на 13 март, а крайният срок за подаването на автобиографиите е 30 април. Условията към бъдещите стажанти е да учат във висше учебно заведение и да са завършили поне втори курс.

    От началото на юни ще започнат и първите стажове, като продължителността им ще бъде 3 месеца. Целият стажантски период в телекома се заплаща на студентите под формата на месечно възнаграждение. Всеки одобрен стажант ще получи, освен възможност да придобие знания и опит от най-добрите професионалисти в съответната област, така и директно участие в специално създаден модул, който обучава младите хора на специфични умения, който бизнес средата в България изисква, а висшето образование не предоставя. Там бъдещите професионалисти ще се научат на работа в екип, комуникационни и презентационни умения, както и как да идентифицират и да се задържат на желаната позиция. Като част от този модул стажантите ще участват и в специално организиран тиймбилдинг. Само за 2011 г. VIVACOM инвестира над 200 000 лв. в своите стажанти.