Вътрешни източници споделят, че още от самото начало е имало пречки пред webOS

    Мобилната платформа webOS започва като доста амбициозен проект. Palm създава операционната система, като по план тя е трябвало да бъде базирана на стандартни уеб технологии и по-точно – WebKit. Това създава някои проблеми, но идеята е да се направи мобилна платформа, за която ще бъде много лесно да се създават приложения. По този начин от Palm се надяват да привлекат множество програмисти, които да създават приложения за webOS платформата.

    Pauk Mecer, старши директор на софтуер в Palm, е споделил, че Palm не е успял да изпълни този амбициозен проект. Той обяснява, че този проект не е могъл да се изпълни, защото необходимата технология все още не е съществувала.

    След като нещата в Palm не потръгват, HP купува компанията. Но HP също не успява да превърне webOS в успешна платформа. Служител на HP споделя, че по това време в HP не е имало подходящи ръководители и инженери, които да доведат платформата до успех. Така, въпреки солидната концепция на webOS, Palm и HP не успяват да я направят успешна и да спечелят от нея.

    Преди няколко месеца HP обяви, че спира работа по webOS устройствата. Известно време нямаше яснота какво ще е бъдещето на платформата. Наскоро от компанията решиха да я направят open source проект. Предстои да видим дали това решение е било правилно и какво ще се случи в бъдеще с webOS.