Xiaomi, Google и HMD Global залагат на Snapdragon 710. Тук има нещо… Нещо важно…

Snapdragon 710 вероятно ще е следващият най-успешен чипсет на Qualcomm. Произведен по 10nm технологичен процес, той ще се появи в устройства между високия и средния клас и ще предостави мощ и невероятен живот на батерията с едно зареждане.

На практика, висок клас чипсет (в случая Snapdragon 710 по 10nm технологичен процес), ще се появят в средния клас.

Най-вероятно, първият смартфон със Snapdragon 710 ще е Xiaomi Mi 8 SE. Неведнъж сме коментирали, че Xiaomi знаят какво правят и не е случайно, че вървят “само напред и нагоре”…

Оказва се, че HMD Global също гледат в тази посока. Според Roland Quandt, компанията също работи над устройство със Snapdragon 710, с кодово име Nokia Phoenix. Същото, според него, ще се появи още тази година – есента или зимата.

Виж още:  Първа, предполагаема, реална снимка на Xiaomi Mi 11 Pro

И това не е всичко…

Слуховете, че Google също работят над смартфон със Snapdragon 710 очевидно ще се окажат верни. Quandt потвърждава и тях, като споделя че кодовото име на Google-ския смартфон със SD710 е Bonito.

Това, което е добре да запомните, че Snapdragon 710 ще е “сила”. Мощен и икономичен, той ще присъства в адски много смартфони от края на 2018 година и през цялата 2019 година. От една страна имаме завишени очаквания, заради 10nm технологичен процес, а от друга – три мощни компании (Xiaomi, Google и HMD Global), които вече залагат на него.