Xiaomi представиха Mi 6 за 360 долара с две камери на гърба и “четиристранно 3D стъкло”

Китайците от Xiaomi не спират да ни изненадват. И става въпрос за приятни изненади. Ще Ви припомним, че те първи представиха концептуалния и безрамков Mi Mix и буквално засрамиха популярните смартфон производители.

Сега, Xiaomi представиха в Пекин, новия си Mi 6 смартфон, очевидно наследник на миналогодишните Mi 5 и Mi 5s.

Xiaomi Mi 6 има извито “четиристранно 3D стъкло” на гърба, а при лицевата част има стандартни “рамки” (не е като Mi Mix). Иначе казано – доста стандартен на пръв поглед дизайн. Това обаче не бива да си заблуждава… В Mi 6 е “бъкан” с технологии, взаимства много екстри от различни флагмени на пазара и чак е странно, че е толкова евтин – едва 2499 юана в Китай (около 360 долара).

Ще започнем с това че Mi 6 има 2 х 12MPx камери на гърба, също както iPhone 7 Plus. Също както ябълката, Xiaomi са използвали един широкоъгълен и един телеобектив. Съвсем логично – очаквайте 10 пъти цифрово приближение и 2 пъти оптично увеличение без загуба при мащабирането. Естествено, основната камера на Mi 6 има оптична стабилизация на изображението и допълнителни ефекти за “дълбочина” при снимане. В случай, че това нищо не Ви говори – спомнете си за Portrait Mode режима на снимане на iPhone 7 Plus.

Не пропускай:  Изтекоха реални снимки на Xiaomi Mi 7

Подобно на Xiaomi Mi 5s, Mi 6 има ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци от Qualcomm, разположен под стъклото в долната част на смартфона. Технологията не използва бутони и може да разпознава 3D пръстов отпечатък чрез ултразвукови вълни.

Xiaomi Mi 6 има 2х2 WiFi, като целта е да подобри скоростта на свързване и забележете – няма 3.5 мм жак за слушалки. Вместо това, има USB Type-C порт, който може да се използва за слушалки с такъв накрайник.

И за да не си помислите, че говорим просто за “някакво устройство”, ето и характеристиките – Snapdragon 835 чипсет от Qualcomm, което си е същото като в Galaxy S8, но задминава последния с всичките си 6GB RAM. И това не е всичко…

Xiaomi Mi 6 има 64GB вградена памет в по-евтината си версия (360 долара) и 128GB в малко по-скъпата си версия (420 долара). Налице са още два високоговорителя, 3350 mAh батерия, издръжливост на вода и нов “night display” режим.

Всъщност, ще има и трета, керамична версия и тя ще е още малко по-скъпа – 435 долара.