YouTube приложението за iOS изтощава батерията на някои iPhone потребители

Този път не става въпрос за новия iPhone X (и за нас е изненада). Става въпрос за всички iPhone потребители. В случай, че имате проблем с батерията на iPhone-а си, не е изключено проблемът да се крие в YouTube приложението…

Проблемът с изтощаването на батерията от YouTube приложението, първо е бил забелязан от PiunikaWeb. След това са се появили оплаквания и във форума на MacRumors и Reddit. Оказва се, че засегнатите по-голямата част от засегнатите смартфони работят с iOS 11.1.1.

YouTube приложението очевидно изтощава батерията на някои iPhone потребители. Същите се оплакват и, че приложението кара смартфона да загрява повече от нормалното. Вижте картинката по-горе. Оказва се, че YouTube работи във фонов режим, доста повече от “нормалното”…

YouTube съобщават, че са наясно с проблема и “активно работят” по разрешаването му. Не е зададен времеви период, но това са YouTube – ще се справят бързо (надяваме се).

Междувременно, засегнатите потребители биха могли да използват браузъра. Не е идеалното потребителско изживяване, но – батерията е важна.