Започнаха слуховете за следващите iPhone-и. И за по-голям iPhone X…

iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X са страхотни, но пък следващото поколение iPhone, независимо дали ще се казва iPhone 8s или iPhone 9, обещава да е още по-добро…

Имайте предвид, че това са прекалено ранни слухове и не е изключено, да не са напълно достоверни. Информацията идва от The Wall Street Journal.

Предполага се, че Apple се оглеждат за по-напреднали технологично LCD дисплеи, наречени Full Active LCD, произведени от Japan Display, за да направят почти “безрамкови” следващите iPhone-и.

Характерно за смартфоните с Full Active дисплеи е, че всички те имат поне една по-дебела рамка. Пример за това са Xiaomi Mi Mix 2 и Essential Phone.

Виж още:  Apple представиха новите iPhone 13 модели

Добрата новина е, че тези дисплеи за по-евтини от OLED дисплеите на Samsung и няма да има толкова сериозен проблем с доставката им. И двата фактора, биха могли да означават, че следващия iPhone, бидейки с почти безрамков дизайн, няма да бъде толкова скъп, колкото iPhone X.

Предвид очаквания нов и почти безрамков дизайн, единият от следващите iPhone-и, ще има още по-голям дисплей – над 6 инча.

В случай, че iPhone през 2018 година имат близък до “безрамковия” дизайн, това би могло да означава край на една цяла ера – дизайна на iPhone 6 и доработките му. Възможно е да видим изцяло нов дизайн.

Виж още:  Apple представиха новите iPhone 13 модели

Говори се още, че Apple са направили поръчка към Samsung Display, за 5.28, 5.85 i 6.46 инчови OLED дисплеи. По-късно, поръчката за най-малкия, 5.28 инчов OLED дисплей била отменена (според ETNews). Това, би могло да означава, че Apple може да пуснат по-голяма, 6.46 инчова версия на iPhone X.